Bouřky 23.6.2013

Sem můžete přidávat vaše pozorování v roce 2013.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivan Bárta
Příspěvky: 64
Registrován: 12 dub 2013 08:15
Bydliště: Studánka Varnsdorf okres Děčín-530m.n.m

Na Moravě se aktuálně vyskytují silné bouřky, místy i s poměrně vysokou radarovou odrazivostí... Jelikož jsem ze severu Čech, tak Vám nemohu napsat, jak vypadali na živo, ale doufám, že někdo se přímo v nich nacházel a pochlubí se fotkami atd
Přílohy
Radarový snímek
Radarový snímek
brejlobara
Příspěvky: 74
Registrován: 17 kvě 2008 07:17
Bydliště: Pardubice

Koukám ,pěkně se to vyvíjí tam vespod mají asi hodně velké posvícení, ta odrazivost je velmi pěkná a jižně od nás(Pardubice) je taky něco..nad barákem se mi už taky honí mraky a i pěkně tmavé, ale z toho asi nic nebude, radar zatím mlčí..vyfotit je obhužel nemůžu protože to je přímo proti slunku :-(
Nech to řádně bouří!
Uživatelský avatar
Michal Jeřábek
Příspěvky: 81
Registrován: 10 črc 2011 16:49
Bydliště: Těmice, okr. Hodonín, 210 m n.m.

Nuže dnešní den byl opět takový řekněme klasický. Sluníčko svítilo hned z rána a někdy kolem poledne se začala na obloze formovat první bouřková oblačnost a jak už to tak bývá opravdová bouřka ze z toho vyklubala až byla tato oblačnost od nás kus dál. Hřmělo poměrně dlouho zhruba od 12:30 do 13:45 , nicméně blesk jsem žádný neviděl , jen chvilku sprchlo ,ale opravdu nepatrně.
Druhá bouřka se k nám blížila opět jako ta první od severu a míjela nás severně až severovýchodně zhruba v čase 15:30 až 16:00 . Průběh úplně stejný jako u té první, jen hřmělo. Nicméně tahle bouřka byla alespoň trošku pěkná.
Podle odrazivosti se pěkně vyřádila u Uherského Brodu kde se patrně vyskytlo i silnější krupobití ( odrazivost 60,0 dBZ )

Více fotek zde : http://angel-of-darkness.rajce.idnes.cz ... _23.6.2013

A jinak tohle je velmi smutné zakončení tropické vlny veder, kdy se přes nás nepřehnala vůbec žádná bouřka ( včechny [čti čtyři ] šli tak nějak vzdáleně kolem ) a dokonce ani žádná přeháňka, suma sumárum i přes výstražné informace na silné bouřky a přes docela dobré šance už někdy od čtvrtka dle ESTOFEXU jsem zde nezaznamenal přátelé ani jeden jediný mm srážek.
Nádhera když člověk po 10 dnech tropických teplot se pak těší na nějakou pěknou bouřku a všechny si to namíří prostě jinou trasou že , ale mám tušení že spousta jihomoraváků ví o čem je řeč :)
Nuže teď už jen čekat co zde napáchá očekáváná brázda v následujícíh dnech. Zdá se že nás čeká docela slušná zálivka.
Přátele přeji všem krásný zbytek dne ;)
Přílohy
DSCN3294.JPG
Uživatelský avatar
babicak
Příspěvky: 9
Registrován: 21 čer 2011 15:24
Bydliště: Babice u Uh. Hradiště, ZLK

fotky stejné buňky jako kolega nade mnou, jen "z druhé strany" (severní)
https://picasaweb.google.com/1158623155 ... Cervna2013
vcelku zajímavé čelo, foto bohužel mobilem
Uživatelský avatar
Michal Jeřábek
Příspěvky: 81
Registrován: 10 črc 2011 16:49
Bydliště: Těmice, okr. Hodonín, 210 m n.m.

Tak to se povedlo ;) , tato bouřka byla poměrně živelná, krásně před sebou tlačila oblačnost která z mého pohledu seděla skoro na zemi a celou ji nasávala zpátky do sebe, fantastický to úkaz, jen škoda, že to bylo na tak velkou vzdálenost.
Odpovědět

Zpět na „Pozorování v roce 2013“