karas píše:Teraz sem dorazila lajna, prudké!!! nárazy vetra(bojím sa že mi okná vyletia), až teraz začalo pršať a vidieť krásne zelenomodré blesky ktoré tú lajnu osvetľujú!!!
Tak takúto búrku si nepamätám!!!Teplota 16,6°C.![]()
![]()
![]()

karas píše:Teraz sem dorazila lajna, prudké!!! nárazy vetra(bojím sa že mi okná vyletia), až teraz začalo pršať a vidieť krásne zelenomodré blesky ktoré tú lajnu osvetľujú!!!
Tak takúto búrku si nepamätám!!!Teplota 16,6°C.![]()
![]()
![]()
Tak tak, tu to začalo tak isto.Janek píše:No na té Vysočině spadne dost deště. Déšť o oranžové barvě na ploše skoro jako celá Vysočina je maso! Zde začal foukat vítr proti bouřce, což může být pozitivním znakem, že?
Kde se dá zjistit aktuální počasí metropolí (aspoň Evropy)? Díky...Tomáš Psika píše:V Bělehradě je po půlnoci 30 C. Tomu říkám tropická noc
Galantou prešla tá druhá, na radare vyzerá byť slabšia ako prvá, ktorá si to mieri na vásJanek píše:Podle očekávání zeslábla, ale pořád má sílu. Dle toho vypouklení lze očekávat nehorázné nárazy větru, co?!
To bohužel nevim, každopádně jednou fakticky se vytvořil systém s tvarem podobným tropický cykloně právě nad jižní Moravou. Měl dokonce něco jako "oko". Někde na stránkách CHMI je někde dokonce snímek, bohužel ho nemůžu najít.honza.cb píše:A střed tý cyklony odhaduješ kde?
Koukám na wetteronline.de. Někde na cestě Aktuell/Europa/TemperaturJanek píše:Kde se dá zjistit aktuální počasí metropolí (aspoň Evropy)? Díky...Tomáš Psika píše:V Bělehradě je po půlnoci 30 C. Tomu říkám tropická noc
hasi píše:tak všm kteří tu ještě jsou malý dárek. Jen prosím aby jste fotografie nekopírovali, ne na všechny mám autorská práva. Fotky tady nechám do zítřka do večera.
http://hasi.rajce.idnes.cz/Povoden_Sloup_2003
no není divu, voda tekla ze dvou směrů a v jednom směru nastoupala za dlouhou zdí, která povolila a povodňová vlna která je na tom snímku již na ústupu smetla favorit a prosmýkla ho pod dvěma mosty.Janek píše:hasi píše:tak všm kteří tu ještě jsou malý dárek. Jen prosím aby jste fotografie nekopírovali, ne na všechny mám autorská práva. Fotky tady nechám do zítřka do večera.
http://hasi.rajce.idnes.cz/Povoden_Sloup_2003![]()
![]()
Fotka Sloup_002 mě velice fascinuje!
Přesně tak, u nás to sice už zkončilo ale teď je to u vás ještě tak 15minut zpět jsme měli bleksy pod 300Mhasi píše:Zde začalo opět docela silně bouřit, nevím už kurňa z čeho. Dívám se a na radaru už toho moc není. Tomu nerozumím.