Zdravím, prosím přestaňte mně tady všichni pomlouvat. odkazujete stejně na video, které už není veřejné.
V roce 2009 jsem s pozorováním bouří začal (to je vidět i podle kvality videa) a tohle co tu bylo 23.7.2009 jsem nikdy jindy nezažil, snad jen noční 29.7.2005, ale to jsem pozoroval jen z balkona. přiznávám, že ani já jsem v tu dobu pořádně nevěděl co mně vlastně čeká tak jsem si vyšel natáčet jen před barák. A zase tolik bych to nehrotil, byl jsem na sídlišti a hlavně blesky byly až skoro ke konci bouře, protože v průběhu celého pozorování jsme nezaslechl žádný hlasitější hrom. Největší paseku u nás nadělal vítr, ostatně jako na většině míst, kde tato bouře ve čtvrtek prošla...
Tento způsob pozorování nikomu NEDOPORUČUJU ! Přiznávám, že jsem to přehnal, ale jak šly roky tak jsem se toho o bezpečnostích pravidlech naučil až moc... Snad můžete pochopit, že každý nějak začíná. Hold na to, že jsem začínal to byla nejsilnější bouře, která se až do ted neopakovala... Rozhodně nejsem takový hazarder jak to vypadá!!!
Snad nebudete pořád rýt do toho jednoho videa, které je hrozné...
Podívejte se, V terénu jsem začal pořádně pozorovat až od roku 2010 a nikdy se mi nezopakovala situace jako 23.7.2009 jak sami můžete posoudit z mých dalších videí. Chodím na pole nedaleko mého bydliště a snažím se včas jít domů, stejně mi nejde ani tak o jádro jako o strukturu bouře. Mám to domu maximálně 10 minut, takže se to dá v pohodě vypočítat .
A jak vidíte, máme půlku bouřkové sezony 2011 za sebou a já ještě žiju

prostě dodržuju bezpečnostní pravidla a snažím se odhadnout situaci. Samozřejmě že nemůžu vědět, kdy udeří nečekaný CG+ z kovadliny, ale s tím nic neudělám...
Takže to prísm vemte na vědomí a přestaňte mně už konečně špinit a můžete se podívat na moje NORMÁLNÍ videa z pozorování od roku 2010 do teď. Můj YT kanál určitě znáte.
No a pokud jde o případ z Mimoně tak jsem o tom slyšel od kamaráda ze školy (který bydlí také v Mimoni) a říkal mi, že se tam prý jenom procházeli a už měli namířeno domů když v tom přišla prý "nečekaná bouřka" .Prý začalo pršet a secvaklo je to tak zrychlili a pak je to zasáhlo no. O stormchasingu apod. neměli ani ponětí. Je to podobný jako to co se nedávno stalo na Karlovarsku nebo kde jak ten kluk jel s motorkou pod strom..to je fakt blbost no...
Tu bouřku která prošla Mimoní jsme taky natáčel z venku, ale včas jsem přišel domů a navíc neměla ani pořádnou strukturu. Stejně mi připadá že ty bouřky zabíjej lidi, kteří je nelověj , ale jenom se někde "procházejí" nebo jsou na zastávce případně hrajou golf...
Takže takhle ... Nevšímejte si mně, neinspirujte se z mých videí a všechno bude fungovat bez nějakých zbytečných pomluv ne ? Snad se můžeme nějak dohodnout.