Tento den, jsem sledoval situaci jen ledabyle a moc nedoufal, že by se v našem okrese ještě něco vyskytlo. No s podvečerem jsem začal věřit, že se ty bouře, které téměř stagnovaly na Šumavě a v Novohradských horách, později se odpoutaly a s vytvořivší MCS se daly do pohybu směrem k severu, by mohly aspoň částečně zasáhnout moji oblast.
No rozhodl jsem se jim vyjet vstříc směrem na jih, ku Českému Brodu a mému oblíbenému jiskřišti k vysílači Liblice 2.
Po zakempování na místě jsem zjistil, že mezera v té bouřkové lajně míří k vysílači a to aktivnější jádro se přesunuje západněji od mého stanoviště. Nečekal jsem na pár zajiskření a vyrazil zpátky na sever, že snad pár blesků zaznamenám na video. Na vršku severně od Brodu jsem opět na chvíli zakempoval a sledoval blížící se bouři.
Potom jsem vyrazil již k domovu a z videa je jasně patrné, jak severní partie obzoru jsou pod okrajem kovadliny z rozsáhlé MCS, která již za mými zády ztrácela dech. Ještě něco málo vybublalo cestou nade mnou a v Lysé nad Labem na mě vzniklá buňka vylila dost vody a vystřelila pár CG blesků. Hned nato zeslábla a odtáhla směrem na Milovice, kde spláchla rozhicované účastníky hudebního festivalu Otvírák.
Ještě jsem měl slabou naději, že bouře, která vznikla pod Krušnými horami a získala směr k V až JV, mě zasáhne. Jel jsem se ještě podívat za město ze světelného smogu a kromě několika srnek u cesty jsem zahlédl několik velmi vzdálených blesků. Tato bouře ovšem zdechla. Ještě bych doplnil, že čas ve videu z palubní kamery je o hodinu posunut zpět. (Špatně nastavený UTC +1h)
Pokud máte chuť se se mnou projet podvečerní sobotou, zde je video :
https://youtu.be/iRQ1awuFyEQ
Dík za pozornost.