Zdravím. Já jsem tu nový, tak něco přidám na úvod

.
Už jsem si myslel, že nás to všechno mine a jediné čeho se tak dočkám bude blýskavice od S. Ale nakonec se bouřkový den přece jen konal. První slabý hřmění jsem slyšel už kolem 17:30 když jsem se chladil v bazénu. Slabý hřmění bylo dále slyšitelný další dvě a půl hodiny. Kolem 20:00 nás pak míjely 2 jádra (jedno V a druhý Z od nás). To už začalo hřmít mnohem četněji a pozoroval jsem i několik pěkných blesků směrem na Z, které se vynořily ze srážek (asi CC nebo IC). Pak začalo slabě pršet po dobu asi tak 15 minut. Déšť poté ustál, ale před 20:30 začalo zase pršet. Od Kolína se blížilo další jádro (světle červený dle odrazivosti). To nás přešlo přímo, ale žádný extrémní projevy nepřineslo. Jen docela silně pršelo a slabě foukalo. Déšť ustal kolem 20:45. Při přechodu byla většina výbojů ukryta ve srážkách. Elektrická aktivita výrazněji zesílila až při odchodu na asi tak 3-5 výboje za minutu. Na zadní straně byly pozorovatelný pěkný CG výboje (čárové i rozvětvené). Nejbližší z nich byly kolem 1 - 2 km. Dokonce jeden z nich se mi jevil jako perlový blesk (ten jsem bohužel viděl jen v koutku oka

. No a co se týče struktury tak ta byla taková no... nijaká.
Eletrická aktivita byla zdaleka to nejzajímavější co tato bouřka přinesla. Po 21:00 hodině se znovu slabě rozpršelo na 15 - 20 minut a pak ještě jednou kolem 21:30. Po pár minutách, ale déšť zase ustal. Poté už byla pouze pozorovatelná docela silná blýskavice na S až SZ (sem tam se něco objevilo i na Z a JZ). Pozorovatelné byly nadále i poměrně četné CG blesky a pěkný CC/IC blesky. Ještě po půlnoci byly pozorovatelný záblesky z těchto směrů.
No a ještě na závěr bych řekl, že tohle (aspoň tady) zatím byla jedna z nejlepších bouřek tohoto roku, ale celkově to je zatím bída s nouzí

. Minimálně tak velká jako v loni do 28.07. Ty další, které docela ušly, byly z 4.04 (jediná bouřka s krupobitím, ale jen malým +/- 5 mm), 28.04 (tahle asi zatím byla nejsilnější díky velmi silným a četným výbojům, které připomínaly rány z děla), 28.05 (jedinej arcus co jsem zatím letos pozoroval na bouřce, ale byl docela nevýrazný).