chceš říct že máte při 30°C vlhkost 82%dubnany 189 píše:Už naskakují ohromné Cb na V ,SV,S a JV stranách a právě z té JV strany je slyšet už hřmění taková malá bůřka se tvoří.Opět máme dusno jak prase až 30°C a vlhkost 82%.![]()
Přesně, zdá se mi ta tvoje vlhkost taky nějak vysoká. Vždyt já mám teplotu 26,6°C a vlhkost 51% a ostatní stanice takovou vysokou vlhkost při tak vysoké teplotě neukazujístorm_ice píše:chceš říct že máte při 30°C vlhkost 82%dubnany 189 píše:Už naskakují ohromné Cb na V ,SV,S a JV stranách a právě z té JV strany je slyšet už hřmění taková malá bůřka se tvoří.Opět máme dusno jak prase až 30°C a vlhkost 82%.![]()
můžeš to nějak dokázat?
Neboj však ještě vydatné bouře i k tobě přijdou. Hold každej nemůže být posvícení. Dnes si to nejvíc užili severní hory i jižní Čechy a téměř celá Morava. Tak ještě uvidíme.Instabiliter píše:Tady to zatim vypadá beznadějně, těch pár vysrávek v okolí má už rozpadající se tendenci a zatim nevypadá, že by se něco chystalo. Taky si myslim, že pokud to pujde takhle dál, tak se můžu s bouřkama rozloučit, tahle situace prostě nic zajímavýho nepřinese. Vždy se začnou cumulonimby tvořit západně od nás nad Slavkovským lesem a postupujou od nás k západu, zatimco na východě kromě pár Cu mediocris a Cu humulis nic neni. Jinak byl jsem na houbách a v lese je u nás hodně sucho, chtělo by to už pořádnej déšť. Kde jsou ty časy, kdy přicházely prudký bouře od západu, jako třeba 8.7.2004 nebo 29.7.2005? Kde jsou ty noční červencový MCS, který zuřily už od večera přes celou noc a ještě když jsem se ráno probouzel, tak stále hřmělo?
Jj s tima bouřema od západu máš pravdu, je to strašná bída. Když se dřív řeklo zvlněná SF od Z, znamenalo to dobrou zábavu po celou noc. Teď se modlíme aby to nechcíplo před hranicema. Asi je to jen můj pocit, ale zdá se mi, že dřiv měly frontální bouřky daleko větší sílu než je tomu teď...Instabiliter píše: Kde jsou ty časy, kdy přicházely prudký bouře od západu, jako třeba 8.7.2004 nebo 29.7.2005? Kde jsou ty noční červencový MCS, který zuřily už od večera přes celou noc a ještě když jsem se ráno probouzel, tak stále hřmělo?
Zdravím! Tady zase nic ale aspoň pár blesků nad Chebskem jsem natočil. Sucho,sucho,sucho. Všechno chcípá.Začarovaný kraj je to tady.Instabiliter píše:Tady to zatim vypadá beznadějně, těch pár vysrávek v okolí má už rozpadající se tendenci a zatim nevypadá, že by se něco chystalo. Taky si myslim, že pokud to pujde takhle dál, tak se můžu s bouřkama rozloučit, tahle situace prostě nic zajímavýho nepřinese. Vždy se začnou cumulonimby tvořit západně od nás nad Slavkovským lesem a postupujou od nás k západu, zatimco na východě kromě pár Cu mediocris a Cu humulis nic neni. Jinak byl jsem na houbách a v lese je u nás hodně sucho, chtělo by to už pořádnej déšť. Kde jsou ty časy, kdy přicházely prudký bouře od západu, jako třeba 8.7.2004 nebo 29.7.2005? Kde jsou ty noční červencový MCS, který zuřily už od večera přes celou noc a ještě když jsem se ráno probouzel, tak stále hřmělo?
Nic nevídím, zté novodvorské...Ondris píše:Jj s tima bouřema od západu máš pravdu, je to strašná bída. Když se dřív řeklo zvlněná SF od Z, znamenalo to dobrou zábavu po celou noc. Teď se modlíme aby to nechcíplo před hranicema. Asi je to jen můj pocit, ale zdá se mi, že dřiv měly frontální bouřky daleko větší sílu než je tomu teď...Instabiliter píše: Kde jsou ty časy, kdy přicházely prudký bouře od západu, jako třeba 8.7.2004 nebo 29.7.2005? Kde jsou ty noční červencový MCS, který zuřily už od večera přes celou noc a ještě když jsem se ráno probouzel, tak stále hřmělo?
Jinak u nás se konečně roztrhal ten sajrajt a na S jsou vidět kovadliny a spousta dalších Cu con.Teplota 26°C, vítr proměrnlivý 1 m/s.
Zdarec, jedna vysrávka se vytvořila nad Doupovskejma horama na SV od nás, viděl jsem jen pár CG blesků. Vznikla, aby za půl hoďky zanikla, fujtajbl "bouřky", prostě bez střihu větru to nepůjde, takový deky, že kterých občas zaburácí.supercela píše:Zdravím! Tady zase nic ale aspoň pár blesků nad Chebskem jsem natočil. Sucho,sucho,sucho. Všechno chcípá.Začarovaný kraj je to tady.Instabiliter píše:Tady to zatim vypadá beznadějně, těch pár vysrávek v okolí má už rozpadající se tendenci a zatim nevypadá, že by se něco chystalo. Taky si myslim, že pokud to pujde takhle dál, tak se můžu s bouřkama rozloučit, tahle situace prostě nic zajímavýho nepřinese. Vždy se začnou cumulonimby tvořit západně od nás nad Slavkovským lesem a postupujou od nás k západu, zatimco na východě kromě pár Cu mediocris a Cu humulis nic neni. Jinak byl jsem na houbách a v lese je u nás hodně sucho, chtělo by to už pořádnej déšť. Kde jsou ty časy, kdy přicházely prudký bouře od západu, jako třeba 8.7.2004 nebo 29.7.2005? Kde jsou ty noční červencový MCS, který zuřily už od večera přes celou noc a ještě když jsem se ráno probouzel, tak stále hřmělo?
Tak velký to tu naštěstí nebylo, ale podle radaru si dokážu představit tu spoušt u vás. I včera tam byla pěkná polízanice co. Lovu zdarTomáš Prouza píše:http://www.verthandi.ic.cz/voda/01.jpg