Tak dnes doufám něco pořádného bude... Akorát mě dnešní ranní modely zklamaly u vývoje tady na Moravě, ale jsou to jen modely.
Aktuálně je zataženo nízkou oblačností.
Bouřky 13.7.2008
- Michal Geryk
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
kamera videa fotografie
kamera videa fotografie
-
- Kontaktovat uživatele:
Něco pořádného bych bral, ale ne u nás
Pozorovat, to jo, ale uklízet škody bych nechtěl..

A je je. Skywarn vyhlásil pro Pardubický kraj dvojku a já zrovna jedu odpoledne pracovně do Prahy. Tak to opět o něco hezkého v Pardubicích přijdu při mém štěstí, jak už to tak bývá.. 

Moje fotoúlovky na http://goldy82.rajce.idnes.cz/
- Lord of Angmar
- Kontaktovat uživatele:
Goldy, nezbývá než jen doufat, když jsi pryč 

-
- Kontaktovat uživatele:
Dneska bude peklo
- Jardis
Zdravím, nově sem se zaregistroval a jak koukám na aktuální předpověď Skywarn, Estofex, tak právě včas. Uvidíme, co k nám ta dnešní situace, pod Orlické hory, přinese. Při pohledu ven by teď ale asi nikdo nehádal, že večer bude bouřka. Aktuálně zataženo, 19°C, tlak slabě stoupá, vlhkost 55%.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to jsem opravdu zvědav co dnešek přinese. Foťák mám nachystané, tak to klidně už může začít.
Dneska to pro Pardubice vypada opet slibne..goldy píše:A je je. Skywarn vyhlásil pro Pardubický kraj dvojku a já zrovna jedu odpoledne pracovně do Prahy. Tak to opět o něco hezkého v Pardubicích přijdu při mém štěstí, jak už to tak bývá..

- David Rýva
- Člen AMS
- Kontaktovat uživatele:
Já bych se ještě neradoval, uvidíme co s tím udělá ta deka. Popravdě pro ty Čechy je to dost nejisté, pokud se model trefí a bude tu něco pak to bude síla. Pokud ne pak tu bude leda lívanec deště. Bohužel je to 50/50, ale ta deka tady mi moc naděje nedává. Ne a ne se rozpustit mrcha.kostiik píše:Dneska to pro Pardubice vypada opet slibne..goldy píše:A je je. Skywarn vyhlásil pro Pardubický kraj dvojku a já zrovna jedu odpoledne pracovně do Prahy. Tak to opět o něco hezkého v Pardubicích přijdu při mém štěstí, jak už to tak bývá..![]()

Kolín-Zálabí
Radarové oddělení ČHMÚ, Praha-Libuš
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze
Amatérská meteorologická společnost o.s.
ESTOFEX - European storm forecast experiment
http://www.youtube.com/skywarncz
Radarové oddělení ČHMÚ, Praha-Libuš
Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze
Amatérská meteorologická společnost o.s.
ESTOFEX - European storm forecast experiment
http://www.youtube.com/skywarncz
- Tomáš Prouza
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Na Trutnovsku už se Slunce proklubalo mraky, takže můžeme začít nahřívat 

-
- Kontaktovat uživatele:
Na italsko-rakouských hranicích se to už začíná zvedat...podle družice...
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, hned to vypadá pro nás lépe. A podle rychlosti pohybu by to sem dorazilo večer, tedy v době, kdy by mohla mít bouřka maximální sílu. Ale uvidíme jak se to všechno ještě bude vyvíjet.Tomáš Římský píše:Na italsko-rakouských hranicích se to už začíná zvedat...podle družice...
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě by mě teda zajímalo, co udělá ta oblačnost co se teďka přesouvá z Rakouska na Moravu, na které jsou slabé srážky. Buď to zmohutní a budou bouřky na ní, a nebo to zůstane tak jak to je, trochu tu zaprší a sebere to teplý vzduch pro bouřky, které jsou zatím na hranici Itálie s Rakouskem.
- Jardis
Já si myslím, že tohle zmohutnět nemůže, doufejme, že se to včas rozpadne... Ale nejsem odborník.Jakub Vašut píše:Ještě by mě teda zajímalo, co udělá ta oblačnost co se teďka přesouvá z Rakouska na Moravu, na které jsou slabé srážky. Buď to zmohutní a budou bouřky na ní, a nebo to zůstane tak jak to je, trochu tu zaprší a sebere to teplý vzduch pro bouřky, které jsou zatím na hranici Itálie s Rakouskem.
Jen se tu všichni neradujte, já se dnes navečer ještě zpátky do Pardubic vrátím, takže tím asi pravděpodobnost něčeho velkého rychle klesne.David Rýva píše:Já bych se ještě neradoval, uvidíme co s tím udělá ta deka. Popravdě pro ty Čechy je to dost nejisté, pokud se model trefí a bude tu něco pak to bude síla. Pokud ne pak tu bude leda lívanec deště. Bohužel je to 50/50, ale ta deka tady mi moc naděje nedává. Ne a ne se rozpustit mrcha.kostiik píše:Dneska to pro Pardubice vypada opet slibne..goldy píše:A je je. Skywarn vyhlásil pro Pardubický kraj dvojku a já zrovna jedu odpoledne pracovně do Prahy. Tak to opět o něco hezkého v Pardubicích přijdu při mém štěstí, jak už to tak bývá..![]()

Moje fotoúlovky na http://goldy82.rajce.idnes.cz/
-
- Kontaktovat uživatele:
Nevíte někdo proč se naktualizuje detekce blesků a radar srážek?
-
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, skywarn trochu roztáhnul plochu pro stupeň 2, tentokrát tam spadá i Olomouc...
-
Po příjemném dopoledni (včera spadlo 19 mm) teplota vyletěla nahoru a nyní je 28,6°C a nepříjemně dusno. Zatím se bouřková aktivita děje hodně daleko na východ, ale určitě se něco zajímavého vyvrbí. Včerejší úžasný arcus bude ale těžko k překonání 

- Jardis
Nojo, SV cípeček, jak koukám na radar, tam to teďka máte zajímavý. Pěknou podívanou.
Ale už docela pochybuju, jestli se dnes něco bude dít i jinde než na V Moravě. Zatímco Morava hlásí až 29°C, východní Čechy už jen 22°C - u mě skoro zataženo, přeháňky, jen tlak už nestoupá a začal docela klesat.

Ale už docela pochybuju, jestli se dnes něco bude dít i jinde než na V Moravě. Zatímco Morava hlásí až 29°C, východní Čechy už jen 22°C - u mě skoro zataženo, přeháňky, jen tlak už nestoupá a začal docela klesat.