Situace dle modelů bude zajímavá. Velmi pravděpodobně vznikne MCS. CAPE silnější jen pro Čechy. Musím připomenout, že jde o západní situaci, takže v Karviné může spadnout 1 mm...
Naposledy upravil(a) Janek dne 30 črc 2008 03:34, celkem upraveno 1 x.
Janek píše:Situace dle modelů bude zajímavá. Velmi pravděpodobně vznikne MCS. CAPE silnější jen pro Čechy. Musím připomenout, že jde o západní situaci, takže v Karviné může spadnout 1 mm...
Jsem tě předběhl - je to to samé v předpovědích....
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
Janek píše:RE: gerykm: Já vím, už jsem viděl. Ale po dlouhé době jsem chtěl založit téma...
no spíš bych to nechal zatim na předpovědi .. tady až na samotné počasí ... trochu mi to připomělo e-počasí, kde někdo už založil srpen asi si založim prosinec doufám, že nám už to konečně přinese srážky alespoň 15 mm
Tady se všichni těšíme na bouřky a když pak člověk vidí tohle http://www.youtube.com/watch?v=wZr8jXo1 ... re=related tak to se tedy neni fakt na co těšit . Ale aby takové kroupy padaly v Čechách to je doufám malá pravděpodobnost
Nikki píše:Tady se všichni těšíme na bouřky a když pak člověk vidí tohle http://www.youtube.com/watch?v=wZr8jXo1 ... re=related tak to se tedy neni fakt na co těšit . Ale aby takové kroupy padaly v Čechách to je doufám malá pravděpodobnost
tak bouřky si přeje většina, i to krupobití se dá, ale je fakt, že o kroupy těhle rozměrů tu moc nestojíme stčí silnej déšť
Tak aktuální GFS vypadá velmi zajimavě. Zejména pak pro SV. Fronta by se měla začít v noci vlnit a měly by se zde vyskytoval silné srážky. GFS naznačuje, že se bude jednat o konvenční srážky. Ovšem myslím, že o tipické bouřky nepůjde díky nízkému CAPE. Ale v noci můžeme čekat silné bouřky. Každopádně srážek bude asi hodně. První náznaky fronty bych čekal na Moravě kolem deváté večer.
To mi právě říkaj vždycky známí, že jsem blbá, že neví proč se těšim na bouřku když nám můžou kroupy rozmlátit auta a třeba tornádo sebrat střechu. No ale právě ten adrenalin tu bouřku dělá bouřkou ne?
Tak SkyWarn nám vydal upozornění na zítřek. Pro JZ červená, pro Moravu pouze žlutá. No tedy čekal jsem více. Přeci jen 33°C a do toho fronta no nevím. Odborník ale nejsem . Podle mě se budou bouřky tvořit i v noci. No uvidíme, každopádně SkyWarnu věřím...
Danti píše:Tak SkyWarn nám vydal upozornění na zítřek. Pro JZ červená, pro Moravu pouze žlutá. No tedy čekal jsem více. Přeci jen 33°C a do toho fronta no nevím. Odborník ale nejsem . Podle mě se budou bouřky tvořit i v noci. No uvidíme, každopádně SkyWarnu věřím...
Předpověď pro bouřky platí do pátku 8 hodin SELČ, ale v předpovědi je psáno, že se to bude ještě upřesňovat.
Z rozhraní Hornomoravského úvalu a Moravské brány zdraví Michal.
No, jestli tady budou extra bouřky, tak si asi půjdu skočit z nějakého mostu. Já budu celý pátek v Německu a ve čtvrtek vyjíždím. No řekněte, co horšího se mne mohlo stát, takže info ohledně bouřek, bude jen to co mne řekne otec. To je v pr......
Danti píše:Tak SkyWarn nám vydal upozornění na zítřek. Pro JZ červená, pro Moravu pouze žlutá. No tedy čekal jsem více. Přeci jen 33°C a do toho fronta no nevím. Odborník ale nejsem . Podle mě se budou bouřky tvořit i v noci. No uvidíme, každopádně SkyWarnu věřím...
Předpověď pro bouřky platí do pátku 8 hodin SELČ, ale v předpovědi je psáno, že se to bude ještě upřesňovat.
až podle "přesné polohy, bude ta červená aby ještě nakonec nebyla červená na Moravě a tu prd
dobrmanek píše:No, jestli tady budou extra bouřky, tak si asi půjdu skočit z nějakého mostu. Já budu celý pátek v Německu a ve čtvrtek vyjíždím. No řekněte, co horšího se mne mohlo stát, takže info ohledně bouřek, bude jen to co mne řekne otec. To je v pr......
heh já jedu v pátek večer do NL a vracim se v neděli odpoledne, tak snad stihnu něco zítra i v neděli večer
4gerykm ... ale jinde to neni ono .. doma je doma a tam z toho má člověk nej radost
bugr píše:myslíte, že ty bouřky jou jen Idnes kecy? Jedu zítra na jednu noc do kempu k Berounce a tak jestli si mám vzít gumovky
A v sobotu budu trávit 24 hodin na letišti v Brně a rozhodně by se mi líbila veliká Bouřka v Praze aby to tam divertovali
no možná bych to kempování i oželel, bouřky silné být mohou, ale kde budou a jak silné lze spíš jen odhadovat 100% to neni ale pod stromy bych radši večer nestanoval
RE: storm_ice: Asi ten dotaz bude znít blbě, ale: Jaké je největší nebezpečí pobývat během bouře pod stromem? Elektřina sjíždějící po kmeni, nebo pád větve, nebo co?
Ve Francii a Beneluxu momentálně vzniká pásový komplex bouří pravděpodobně frontálního charakteru. V prostoru před frontou si všímáme nahodile situovaných bouřek, o kterých dnes pan Karas řekl, že byly velmi silné. Mně to zas tak silné nepřipadalo, ale to co se tvoří teď už je mazec. Podle N radaru to srážkově vypadá stejně, ale družice mně přesvědčuje více. Pokud by stávající síla vydržela do zítřka, tak to vypadá dobře.
Janek píše:RE: storm_ice: Asi ten dotaz bude znít blbě, ale: Jaké je největší nebezpečí pobývat během bouře pod stromem? Elektřina sjíždějící po kmeni, nebo pád větve, nebo co?
tak pravděpodobnost zásahem blesku je menší .. i když bych to nebezpečí rozhodně nepodceňoval, ale ten pád větví popř. i stromu je při silné bouři celkem reálný