Přidám se k ostatním nebo alespoň do této diskuze i s mým dotazem. Velmi mě zaujala tato meteostanice:
http://www.digi-home.cz/meteorologicka- ... arni-1080/ . Je to meteostanice s připojením k počítači a má dosah signálu okolo 70 - 100 metrů. Viz. podrobný popis meteostanice na odkaze.
Dotaz(y) zní takto:
1) Když je tohle meteostanice s připojením k PC, jak je to myšleno? Logicky je jasné, že se to připojí pomocí USB k počítači, ale jak se do počítače mohou ukládat data, když je počítač zrovna
mimo provoz (tedy není zapnutý)?
2) Správná meteostanice by měla měřit teplotu ve
2 metrech a vítr v 10-ti metrech. Jak to tedy udělat, aby čidlo na teplotu bylo ve dvou metrech a měřič rychlosti i směru větru v deseti metrech. A nebo to lze vše dát prostě na ,,celkově 10-ti metrovou
tyč" a nebo stačí jen dvoumetrová? (to byl dotaz spíše ohledně všech meteostanic obecně).
3) A toto už není ani tak dotaz než to, jak bych naplánoval připojení. Jelikož máme velkou zahradu, naplánoval jsem si meteostanici dát až úplně na konec naší zahrady. Ta je ale od místa umístění meteostanice až do mého pokoje v našem domě vzdálená
87 metrů. Tam se píše, že dosah signálu je od 70 do 100m (nebo tak přibližně). Ale o signál ani nejde.
Poradil mi kamarád, že existují
"aktivní USB" kabely, které mohou být dlouhé např.
60m, ale i 400 metrů.
Takže plánuji, že bych koupil 2x60m nebo 1x400 metrů dlouhé aktivní USB kabely, které bych dal do nějaké ochrané "trubice, hadice", aby se to víceméně izolovalo od vody, mrazu a jiných věcí. To bych pak vedl podél naší zahrady až ke mně do pokoje.
Ptám se tedy na první dva dotazy, jak to vlastně je?
Děkuji moc... nebo mi doporučujete úplně jinou meteostanici? Díky...