Prvně děkuji za pochvalu

, u mě je to zaprvé tím, že si libuju spíš v přesném popisu něčeho než okecávání problému a zadruhé tím, že jsem admin svého fóra plus moderátor velkého herního fóra (kde chodí kolem 2000 návštěvníků denně), tudíž vím co pro fórum není dobré a jak se tomu vyhnout.
Je jasné, že kvalita příspěvků kolísá s rostoucím počtem přispěvatelů a pokud nechceme držet uzavřenou komunitu, musíme se s tím zčásti smířit. Já většinou přispívám jen tam, kde mám k problému co říct, případně mě něco zaujalo (proto mě moc neuvidíte u předpovědí a modelů, protože jsem spíš praktik pozorovatel).
Tady by možná neuškodilo pár moderátorů, kteří by hlídali jak samotný obsah příspěvků, tak rozdělovali témata ve kterých se objeví offtopic - a ten nemusí mít vždy formu spamu, často se tu stalo, že v průběhu diskuze se objevila myšlenka, která si zasloužila svoje nové vlastní vlákno.
A dále by možná bylo dobré (především v hodnocení jednotlivých bouřkových situací) projít jejich obsah a s odstupem času odstranit posty s (nyní již) nulovou hodnotou (např. "už se to blíží, jdu se podívat ven") a ponechat pouze ty, jenž mají vztah k již proběhlé události (např. popis přechodu bouřky a při ní pozorovaných jevů, případně odkazy na fotky, mapy atd.) Tím se značně scvrknou topicy s 25 stranami postů.
Případně zavést pro tyhle případy jeden oddíl, kde by se psal nějaký stručný popis a druhý na pokec. I když nějaký ten chat nabo IRC by se pro významnější bouřkové (ale i jiné) situace hodil.