Bouřky 12.5.2017

Sem můžete přidávat vaše pozorování v roce 2017.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Rosnič
Příspěvky: 182
Registrován: 22 bře 2014 15:58
Bydliště: Stochov

Včerejšek nakonec překvapil. Kolem Stochova prošla první bouřka až někdy kolem 15:00 SELČ, jenže já tak dlouho otálel s výjezdem, až jsem stihl jen poslední dva hromy, než se bouřka začala definitivně vzdalovat a slábnout. Struktura žádná, základna s vydatnými srážkovými pruhy. Pak jsem chvíli hypnotizoval kongesty rostoucí v trase za bouřkou, leč ty už stadia cb nedosáhly. Asi to bylo i dobře, byly nepříjemně blízko...
Večer, kolem 21:00 SELČ, dáváme se ženou pauzu od filmu, a já se jen tak ze zvědavosti podíval z okna. Právě v mezeře mezi zástavbou, jediným místem, kde mám z bytu aspoň trochu výhled na západ, visí kongest a hned za ním vláknité cosi zakončené nevýraznou kovadlinkou. Film nefilm, fotím, co se dá, jenže tahle přeháňka se obešla naprosto bez blesků a zakrátko se rozpadla. Přebírám fotky, a najednou záblesk! A hned další. Koukám na radar, a v ose výhledu, ale až u St. Boleslavi, vznikla bouřka, a ta už nezahálí. Příděl překrásných, mohutných CG-, během dvaceti minut asi deset kousků, než se bouřka odsunula za barák a začala slábnout. Dokonce se mi i něco povedlo nafotit, a o to lepší to bylo, že nejen, že už mi to začíná jít, ale že stačilo jen vystrčit foťák z okna. Po 22:00 SELČ bylo po všem. Když si vzpomenu, že už jsem chtěl jít spát... :-)
Přílohy
IMG_8074.JPG
IMG_8088.JPG
IMG_8085.JPG
Z poslední výspy před kladenským okem zdraví Radek :-)
Uživatelský avatar
dobrmanek
Příspěvky: 746
Registrován: 23 čer 2007 09:56
Bydliště: Větřkovice, 480 m.n.m, okres Opava

Včerejší bouřka a její vzhled nešlo nazvat jinak než opravdu velké překvapení. Utekl jsem díky ní z práce, ale měl jsem zdrhnout ještě o 20 minut dříve. Přesun co možná nejrychleji na nějaké pěkné místo, ale díky tomu, že bouřka už mě téměř obcházela nebyl čas. Prostě lov v maximálním spěchu. Blesku bylo z počátku hodně, ale později velmi rychle slábla.

více fotek zde:
http://dobrmanek.rajce.idnes.cz/12.5.2017_bourka
Přílohy
bourka.jpg
Ze Slezska Vás zdraví Zbyněk Černoch
Odpovědět

Zpět na „Pozorování v roce 2017“