Bouřky 10.8.2013

Sem můžete přidávat vaše pozorování v roce 2013.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Amerika
Příspěvky: 1145
Registrován: 08 srp 2007 19:30
Bydliště: Slaný

Dnešní bouřka byla dalším překvapením, protože jsem neznal jaká je předpověď a ani jsem po přechodu fronty nic nečekal. Odpoledne jsem ale viděl na S několik kovadlin jednoho Cb. Ten se sice rozpadl, ale v podvečer naskočilo několik nových, ze kterých jsem v lese slyšel nejprve pár vzdálených hromů. Když jsem vyšel na pole, uviděl jsem už základnu, na kterou dále na sever navazoval slabý shelf cloud. Hromy byl dost slabé, slyšel jsem 3. Ve srážkovém poli jsem viděl 2 záblesky. Pak začlo pršet a dalo to tak 3 mm. Ele-aktivita vyhasla.
Tímto dnem vznikl další můj osobní rekord v bouřkách, a sice nejdelší série bouřkových dnů (dnů se zaznamenanou elektrickou aktivitou bouřky) - těch bylo nyní 7 po sobě. Dva z nich byla sice jen blýskavice, zbylé byly ale přímé přechody bouřek přes místo pozorování, některé i dost silné. Takže takhle bych si to nějak představoval... třeba klidně ještě další 2 týdny :D
TommyAst
Příspěvky: 44
Registrován: 27 bře 2013 16:51

Bouřky 10.8. se vyskytli ráno a dopoledne v teplé oblasti jižého Slovenska - Štůrovo. Bouřky přišli po včerejší studené frontě. Celkem byly 3 přecháňky s bouřkou, déšť síly až 5c-6a, intenzita bouřky míná. Srážky celkem odhadem 1-2 mm. V oblasti Jižního Slovenska celý červenec a zčátek srpna sucho a na přelomu července a srpna i velmi teplo. Tento malý úhrn sucho moc neodvrátil.
Odpovědět

Zpět na „Pozorování v roce 2013“